Türkiye'nin İlk ve Tek Blog Oyun Sitesi
Üyelik Gerekmeden Sınırsızca Bedava Oyunlar

NBA 2K8


NBA serisinin iki büyük oyunun vardır. En bilineni EA Sports'un satış rekorları kıran NBA Live serisi, diğeri ise konsollar için üretilen NBA2K serisi. NBA 2K'in ilk oyunu 1999 yılının sonunda Sega Dreamcast konsolu için Sega tarafından üretildi ve 2003 ve 2004 yıllarında ESPN NBA Basketbol adıyla PS2 ve XBox konsolları için versiyonları da satışa sunuldu.

2005 yılından sonra ise serinin hakları Take Two Interactive'e geçti ve yapımcılığını bir Take Two iştiraki olan 2K Games'in spor oyunları departmanı 2K Sports üstlendi. O tarihten beri NBA 2K oyunları PS2, PS3, XBox ve XBox 360 konsolları için çıkıyor.

Videolar bölümünde geçen yılki NBA Live oyundaki hatalarla ilgili bir videoyu bulabilirsiniz. Bu video size NBA 2K serisine neden gereksinim olduğunu bir kez daha hatırlatacaktır. NBA Live'ın PC lerdeki tekeli tartışılmaz, ama NBA 2K'in konsolda sağladığı rekaber daha iyi bir oyun üretilmesini sağlamışa benziyor.



NBA 2K ilk olarak basketbol aksiyonundaki gerçekçilik ile öne çıkıyor. Oyuncuların sahadaki mücadelesi gerçeğe çok yakın. Fiziksel temaslarda ve gerek birebir, gerekse de çoklu savunmalarda oyun motoru çok başarılı. Bir diğer güçlü özelliği ise fizik motoru, topun ya da oyuncuların hareketleri gerçeğe çok yakın, kimi zaman driblingde yanlış tarafa yönelirseniz oyuncu steps yaparak topu kaybediyor, bu da NBA Live'daki fantastik penetrasyonların önüne geçilmesini sağlamış.

Grafikler ise ayrı bir konu. Oyunun PS3 ve XBox 360 sürümünün grafikleri çok güçlü, grafik motoru ise oldukça sağlam. Ancak PS2 ve Xbox sürümlerinde, aynı motorun modifiye edilerek basitlenmiş hali kullanıldığından, kimi zaman kaplamalar ve parlaklık/gamma ayarlarından ötürü pozisyonları görüp seçmekte zorlanabiliyorsunuz. Her şeye rağmen, oyuncu modellemeleri öyle gerçekçi yapılmış ve fizik motoruyla öyle başarılı senkronlanmış ki, NBA Live'daki oyuncular gerek görünüş gerekse de grafikleri itibariyle silindirikmiş gibi gelecek.

Fiyatı da değişiklik gösteriyor. Aldığınız sürüme göre 35$ ile 50$ arasında değişen fiyat, vergilerle düşünüldüğünde 70-120 YTL arasında bir yere geliyor, ki konsol sahibi olmayanlar için yüksek gelecek rakamlar. Bundan ötürü PC sahipleri alışılageldiği gibi NBA Live oyununa yönelirlerse hiç şaşırmam. Ama eğer elinizde bir konsol varsa ya da ilerde almayı düşünüyorsanız, NBA 2K8 kesinlikle Live 2008'den daha iyi bir oyun.
Kaynak: Pcoyun

Paylaş

Hiç yorum yok: